O nas

V senci stoletne smreke in le malo mlajšega gabra se skriva naša hišica, kjer je naš dom in dom naših pasjih družinskih članov.

Tamalanna je majhna psarna, kjer ni ne kletk ne pesjakov in kjer z veliko ljubezni vzrejava večbarvne angleške koker španjele. Nastala je leta 2002, ko sva se z možem preselila na deželo in tako dobila priložnost, da uresničiva dolgoletne sanje – vzrejati večbarvne koker španjele, ki jih v Sloveniji takrat ni bilo, nama pa so se zdeli prekrasni, ko sva jih videvala na razstavah v tujini, ki sva jih obiskovala s Teddy. Razstave so bile sijajna priložnost za pogovore s priznanimi vzreditelji - o pasmi, o standardu, o rodovnikih, o vzreji. Doma se je učenje nadaljevalo – prebrala sem vse knjige o španjelih in brskala po internetnih straneh za novimi informacijami, obnovila sem svoje znanje o genetiki in si v mislih oblikovala svojo idejo o psarni in o tem, kakšen vzreditelj želim postati.

Prvo leglo, ko smo Teddy (Raitis Kersta v.d. Hohen Veitsch) parili s Fonesse Fanfarem, sinom slavnega Bitcon Trubadorja, je bilo veselje in razočaranje hkrati, kajti rodil se je en sam mladiček, Tamalanna Abies (Abi), ki je ostal pri nas. Po več naslednjih neuspelih poizkusih sem sprejela ponudbo psarne Von der Hohen Veitsch in kupila njihovo oranžno psičko Betty, ki naju je veselo presenetila že s svojim prvim leglom devetih mladičkov in se izkazala kot krasna mama.

Tamalanna je sedaj takšna psarna, kot sem si jo zamislila. Imava pse, ki živijo z nama in so del najinega življenja. Mladiči, ki se rodijo pri naju (imenujeva jih kar Tamalanci), so zdravi, zelo dobro socializirani tipični predstavniki svoje pasme. Skrbno poiščeva njihove nove lastnike in sva presrečna, ko se nama javljajo s fotografijami ali obiski ali pa kar tako pokličejo – tako kot pokličeš prave prijatelje.

Verjetno nikoli ne bom vzredila svetovnega prvaka, vendar bom lahko vedno rekla, da mali Tamalanci živijo srečno pasje življenje v krogu družin, ki jih imajo prav tako rade, kot sem jih imela jaz, ko so še živeli v Škocjanu.

S klikom na spodnjo sliko si lahko ogledate galerijo našega doma.
Tamalanna
Betty izsek Betty izsek